Haur eta gaztetxo ugari hartu zuen parte igandean Asteasun izandako lasterketan.
Parte hartze handia egon zen Asteasuko II. Kros Solidarioan

El Salvadorreko Segundo Montes komunitatearen alde antolatu zen

IMANOL ARRATIBEL

Miércoles, 11 de enero 2017, 00:12

Igandean, Asteasuko kros solidarioaren bigarren edizioa izan zen El Salvadorreko Segundo Montes Komunitatearen alde eta sekulako arrakasta izan zuen. Hiru lasterketak aritu ziren Asteasuko kaleetan zehar. Lehenengoan 2007 eta ondorengo urteetan jaiotakoak 500 metro egin zituzten. Jarraian, 2003tik 2006 arte (biak barne) 2 kilometro eta ondoren, kadeteak 4 kilometro jubenil eta seniorrak 6 kilometro ibilbidea egin izan zuen. Eta hauek izan ziren sailkapenak:

Alebinak: 1. Manex Urkaregi. 2. Beñat Fernandez eta 3. Harkaitz Irazusta. Lehenengo emakumea: Nerea Esteban. Infantilak: 1. Eneko Arrospide. 2. Axel Arrikarte eta 3. Aimar Murua. Lehenengo emakumea: Snhizana. Kadeteak: 1. Josu Arrikarte. 2. Imar Esteban eta 3. Jon Imanol Martin. Lehenengo emakumea: Malen Aranburu. Jubenilak: 1. Lander Mujika. 2. Nerea Odando eta 3. Eider Urriza. Orokorra: 1. Patxi Urizar (20:10). 2. Iñaki Sarasua (20:29). eta 3. Andoni Saldias (20:38). Lehenengo emakumea: Ainara Toledo.

Lasterketa bukatu ostean sari banaketa izan zen Asteasuko plazan, eta horrekin batera hainbat zozketa egin zen. Korrikalariei hamaiketakoa ere eman zitzaien. Ikusleek ere ez zuten hutsik egin eta ibilbideko txoko guztietan ez zuten animo faltarik izan korrikalariek.